Judge Dread - Král drzounů

1. března 2008 v 21:02 | Kaktus |  HUDBA
Tak jak žil, tak také zemřel. Do posledního dechu byl vždy Rude Boy. Judge Dread, civilním jménem Alexander Minto Hughes, se proslavil jako nejsprostší ska, reggae hudebník na světě. Dokonce je veden u stanice BBC jako rekordman. Dreadovi zakázali kvůli textům nejvíce písní v historii stanice. Na druhou stranu videoklip Big Six zaznamenal v německé televizní hitparádě nebývalí śupech. Snad možná proto, že mu tam skotačí tři ženy v pozadí nahoře bez :-P. Svoji přezdívku si získal díky své mohutné postavě, ještě za doby kdy pracoval jako DJ a pouštěl jamajskou muziku. Za mix pultem vypdal velmi respektuhodně, proto se mu začalo říkat Soudce Strach (=Judge Dread). Vždyť pracoval též jako vyhazovač.
Dread se vždycky považoval za součást skinheadské scény, vždyť nám věnoval i jedno album ;-). Alexander Hughes s na rodil v roce 1945 a zemřel hrdině na pódiu v roce 1998. Dostal infarkt - návštěvníci pódiu si při pohledu na ležícího a hekajícího Dreada mysleli že jde zase o jeden z jeho vtipů. Bohužel, byl poslední. Osobně jej považuji za jendoho z nejlepších anglických hudebníků. Co víc dodat? Nic, poslechněte si ho!
Diskografie:
  • Judge Dread's The Blue Cross Code - 2006
  • Big Ones! - 2006
  • Reggae & Ska - 2003
  • Big Seven: The Best Of Judge Dread - 2003
  • The Legendary Judge Dread - 2001
  • World of Ska - 1999
  • Masters of Rock - 1998
  • Latino! Latino! - 1997
  • Ska'd For Life - 1996
  • Big Twenty Four - 1995
  • Latvia: Music of Solar Rites - 1995
  • Como Nunca - 1993
  • Dreadmania - 1981
  • Rub a Dub - 1981
  • Last of the Skinheads -1976
  • Bedtime Stories - 1975

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Rudeman Rudeman | 10. července 2008 v 16:26 | Reagovat

Judge..... výborný early reggae spolu s Symaripem a Pioneers nejlepsí musika at zijou trojans

2 Kaktus Kaktus | Web | 14. srpna 2008 v 21:48 | Reagovat

Máš recht!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama